Proszę o pomoc w pochopnej
Patryk220694: Jaka jest pochodna f(x)=x2 cos(x). Proszę o szybka pomoc
22 sty 11:03
J: f'(x) = 2xcosx*(−sinx) = −xsin2x
22 sty 11:08
Patryk220694: Czy to jest na pewno dobrze ?
22 sty 11:09
J: Sorry ... Bład.
f'(x) = 2x*cosx + x2*(−sinx)
22 sty 11:10
Patryk220694: To napewno ?
22 sty 11:11
asdf: tak
22 sty 11:12
J: Tak

Za pierwszym razem policzyłem pochopną
22 sty 11:13
Patryk220694: Czyli to drugie rozwiazanie dobre ?
22 sty 11:13
J: TAK !
22 sty 11:14
Patryk220694: Dzięki
22 sty 11:15
asdf: drugie rozwiazanie jest dobre
22 sty 11:19