Uprość wyrażenie, aby występowała jedynie funkcja cosinus.
icoverty: Uprość wyrażenie, aby występowała jedynie funkcja cosinus.
21 sty 23:06
icoverty: up
21 sty 23:16
BoosterXS: W liczniku przy tangensie nie zgubione jest
"α"
21 sty 23:24
Lorak:
1 = sin
2x + cos
2x
i działaj
21 sty 23:24
icoverty: a to że nie ma "alfy" przy tg w liczniku nic nie robi?
21 sty 23:29
Lorak: robi, powinno być.
21 sty 23:30
daras: jesteś boski!

w dodatku o tej porze
21 sty 23:31
icoverty: no właśnie w podręczniku w zadaniu nie ma tej "α" przez co jestem pogubiony i mimo tego co
napisałeś nie wiem jak się za to zabrać
21 sty 23:32
Lorak:
21 sty 23:32
icoverty: W podręczniku jest przykład tak jak napisałem (niczego nie pominąłem)
21 sty 23:34
Eta:
| | cos2α | | sin2α | |
| * |
| = |
| =..... |
| | cos2α | | sin2α+cos2α | |
21 sty 23:34
Lorak: Ten znak zapytania był do darasa

Bo nie wiem, co miał na myśli.
21 sty 23:36
icoverty: Czyli mimo tego, że "α" nie ma w zadaniu to mam ją sobie dopisać? Czy jakiś błąd w druku?
21 sty 23:40
Lorak: Błąd w druku, dopisz sobie.
21 sty 23:45
icoverty: Ok, dzięki wszystkim

i dobranoc
21 sty 23:48
daras: najlepiej napisz do autora tego zbioru
22 sty 00:13