matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozłóż wielomian na czynniki
pati 00:
Rozłóż wielomian na czynniki : u(x)=x
3
−5x
2
+2x−10
21 sty 20:48
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1689.html
21 sty 20:49
5-latek:
=x
2
(x−5)+2(x−5) = i licz dalej
21 sty 20:49