matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodną funkcji:
karolaaaaaaa:
BŁAGAM POMÓŻCIE! f(x)= x
2
ℯ
−x
21 sty 20:36
Mila:
f'(x)=2x*e
−x
+x
2
*e
−x
*(−1)⇔ f'(x)=2xe
−x
+x
2
*e
−x
możesz sobie powyłączać wspólny czynnik
21 sty 20:45