matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pole trójkąta
xxx:
Pomocy
Czworokąt ABCD podzielono przekątnymi AC i BD na cztery trójkąty, pola trzech trójkątów wynoszą 120, 150 i 50 Oblicz pole czwartego trójkąta
21 paź 18:04
ffff:
5 kwi 09:02
aniabb:
a/b = 120/150 = 4/5 P/50 = 4/5 P=40
5 kwi 09:09