matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Algebra
Beta:
Mam problem z jednym zadankiem. Wyznacz macierz przekształcenia F: R
2
⇒R
3
, F(x,y)=(x, y, x−y) w bazach B'={(1,0), (1,1)} oraz B''={(1,0,0), (0,−1,0), (−1,1,−1)}.
21 sty 14:14
Beta:
?
21 sty 15:08
Krzysiek:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Macierz_przekszta%C5%82cenia_liniowego#Przyk.C5.82ady
21 sty 15:08