matematykaszkolna.pl
Korzystając z reguły de l'Hospitala obliczyć granice ala: Korzystając z reguły de l'Hositala obliczyć granice: a) lim x→0 z plusem xsinx b) lim x→0 [ln(x+1)]x
21 sty 12:08
wredulus_pospolitus: no i w czym problem
 0  
doprowadź do postaci w której będzie

lub

0  
i skorzystaj z reguły de'Hospitala
21 sty 12:09
ala: zbędne komentarze proszę zostawić dla siebie...
21 sty 12:16
wredulus_pospolitus: ulała ... ależ wrażliwy student/−ka się trafił/−a szkoda że nie jest równie skory do nauki
21 sty 12:24
J: Wszyscy dzis na Ciebie skaczą wredulus .. masz pecha emotka
21 sty 12:28
ala: mało o mnie wiesz
21 sty 12:28
ala: więc nie życze sobie, żebyś mnie oceniał
21 sty 12:29
wredulus_pospolitus: każdego ale to każdego kogo nie znam z forum, a podającego podpunkty 'do rozwiązania' pisząc w treści zadania co dokładnie powinien (sam zrobić) oceniam tak samo −−− człowiek który chce gotowca. Jeżeli tak nie jest i człowiek ma problem z jakimś jednym aspektem, to nie podaje iluś przykładów, tylko ten jeden ... to także umieszcza swoje obliczenia, a nie czeka na gotowca. Więc możesz się oburzać ile chcesz ... może i siedzisz z nosem w książkach od 2 miesięcy ... nie interesuje mnie to ... przychodzisz tutaj tak jakbyś dopiero się obudził/−a, że koło niedługo masz − więc dokładnie tak Ciebie widzę.
21 sty 12:37
błażej: tak się składa że tych przykładów mam bardzo dużo a to co podałam do rozwiązania do kropla w morzu...
21 sty 12:41
wredulus_pospolitus: więc przyznajesz że dałeś/−aś DO ROZWIĄZANIA, czyli czekasz na gotowce ... mam nadzieję, że nie doczekasz się ich
21 sty 12:43
wredulus_pospolitus: i jak Ty pochodnych liczyć nie potrafisz ... to chyba zamiast na kompie siedzieć powinieneś/−aś siąść do jakiegoś zbioru zadań i przerobić minimum 100 przykładów
21 sty 12:44
błażej: zrobię co zechcę poradzę sobie o to się nie martw
21 sty 12:46