Rownania rozniczkowe
Wika: Czy ktos potrafi rozwiazac takie rownanie rozniczkowe Bernouliego?
xy'−2y−xylnx=0
rozwiazanie to y= 3e1−xxx−2
21 sty 08:33
21 sty 10:16
Wika: Bardzo zabawne daras. Tylko moze powiesz mi, co zrobić gdy
w potedze y mamy 1?
Przeciez wtedy z=y0 czyli 1
Jak mam w takim razie wyznaczyc pochodną z 0 co madralo?
21 sty 12:18
Wika: Nie jestem głupia. Oczywiscie, ze najpierw szukałam opd. w googlach a nie poszłam na łatwizne.
Równania rózniczkowe rozwiazuje juz od dłuzszego czasu, ale jeszcze nie spotkałam sie z takim
przypadkiem, wiec nie wyjezdzaj mi tu z czyms takim.
21 sty 12:21
Krzysiek: Mądralo tu masz najprostsze równanie różniczkowe jakie możesz mieć...
czyli równanie gdzie rozdzielasz zmienne i liczysz całki.
Poza tym masz napisane na wiki co w przypadku gdy masz y1
21 sty 12:24
Wika: Wybacz, zwracam honor. To jednak ja dałam plame....
21 sty 12:47
daras: więc jednak głupia
21 sty 13:40
daras: albo z nas jeleni chce zrobić
no ale takie te pokolenia ,że nawet 2+2 szukaja w wiki i ...
nie mogą znaleźć
21 sty 13:41
Wika: Hej! przeprosiłam. Odpusc sobie takie komentarze
21 sty 14:21
daras: na drugi raz 2x pomyślisz
21 sty 14:24
daras: zanim skłamiesz
21 sty 14:25
Wika: Wkurzasz mnie, wiesz?
21 sty 16:13