Sprawdz czy pochodna funkcji równa się innej pochodnej
dejna: Mam sprawdzić czy pochodna f(x) jest równa jakieś pochodnej
f(x)=(√x2+1 − ln(1+√x2+1)/x)`
jest równy
takiej pochodnej g`(x)=√x2+1/x
jeśli ktoś pomoże będę wdzięczny
21 sty 00:06
wredulus_pospolitus:
w sensie masz pytanie:
czy f'(x) = g'(x)

Jeżeli tak, to bez rozwiązywania tych pochodnych piszesz długie i bardzo wymowne NIEEEEE
21 sty 00:15
PW: A czy f(x) jest zdefiniowana jako pochodna tej różnicy w nawiasie? Bo tam po nawiasie
jest jakiś babol − to "prim"?
21 sty 14:53
dejna: to cię zdziwie ale te pochodne są równe sam rozwiązałem
22 sty 12:30
daras: i o to chodzi!
22 sty 14:55