funkcja
Gustaw: | | 4 | |
y=x+ |
| Obliczyć wartość min i max w przedziale <−2,1> |
| | x | |
20 sty 23:35
ICSP: i problem jest w ?
20 sty 23:39
ICSP: Jeśli się nie mylę :
lim f(x) = − ∞
x→0−
lim f(x) = + ∞
x → 0+
Funkcja na przedziale [−2;1] nie przyjmuje ani najmniejszej ani największej wartości ?
20 sty 23:42
Gustaw:

nie da się określić?
20 sty 23:44
Bogdan:
20 sty 23:46
Gustaw: Bogdan, czyli, że nie ma wartości minilnaje i maksymalnej?
20 sty 23:47
Bogdan:
Tak w przedziale <−2, 1>
21 sty 00:06