oblicznie całki oznaczonej
Ewa132:
1
∫ ( x + 1) e2x dx = ?
0
proszę o pomoc w rozwiązaniu
20 sty 23:27
20 sty 23:28
Ewa132: próbuje ale mi chyba nie wychodzi proszę o pomoc w sprawdzenie wyniku
= (x+1)e2−e2x
20 sty 23:48
20 sty 23:52
Ewa132: Proszę o całościowe rozwiązanie tego zadaniu jeśli to możliwe bo widzę że sobie nie poradzę..
Pozostało mi do rozwiązania tylko to zadanie.Z góry dziękuje
21 sty 00:21
wredulus_pospolitus:
a co to za problem?
∫(x+1)e2x dx = ∫xe2x dx + ∫e2x dx
pierwsza przez części , druga to całka elementarna
21 sty 00:24
Ewa132: to rozumiem, tylko nie rozumiem tego całkowania przez części
21 sty 00:30
Ewa132: pomoże mi ktoś ?
21 sty 00:58