matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całki.
Pola:
dx
1
dx
1
dx
∫
=
∫
=
i teraz chcę
2x
2
+4x+3
2
3
x
2
+2x+
2
2
1
+(x+1)
2
2
1
1
dx
wyciągnąć
przed całkę, wychodzi mi
*2∫
2
2
co tutaj i dlaczego?
20 sty 22:41
Bogdan:
dx
∫
2(x + 1)
2
+ 1
podstawienie:
√
2
(x + 1) = t
20 sty 23:04
Pola:
albo ze ze wzoru −> arctg, no nie?
20 sty 23:12