matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie 25^log_5 sinx = U{1}{2}
Zosia:
1
równanie 25
log
5
sinx
=
2
zastanawiam się nad przejściem z
1
5
log
5
sin
2
x
=
2
1
sin
2
x=
2
dlaczego od razu można postawić znak równości skoro po prawej stronie nie ma log
20 sty 22:34
Bizon:
a
log
a
b
=b
20 sty 22:38