matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie.
Pola:
1
u
−n+1
−1
*
=
2
−n+1
2(n−1)*u
n−1
na czym polega to przejście? tzn wiem, ze minus poszedł na górę ale tego u
n−1
nie kminie
20 sty 20:40
wredulus_pospolitus:
1
u
−n+1
= u
−(n−1)
=
u
(n−1)
20 sty 20:42
wredulus_pospolitus:
1
własności potęg: a
b
=
a
(−b)
20 sty 20:42
Pola:
a no racjaaa, dziękuję, że czuwasz
20 sty 20:44