matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wykładnicza
ewa:
rozwiąż układ równań x
y
=125 (0,6)
2y
=729
20 sty 19:13
AS:
y*log(x) = log(125) 2*y*log(0.6) = log(729) i dalej normalnie jak układ równań z dwiema niewiadomymi Wyniki liczbowe: x = 0.473148 , y = −6.45198
20 sty 19:25