matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
objętość walca
maniek:
Przekrój osiowy walca jest kwadratem o polu równym 64 cm
2
. Oblicz objętość tego walca.
20 sty 19:00
dero2005:
d = h d*h = 64 h =
πd
2
*h
V =
=
4
20 sty 19:03
maniek:
dzięki
20 sty 19:04