??
Buka: wyznacz równanie prostej k prostopadłej do l o równaniu −2x+4y−7=0 przechodzącej przez pkt
A=1,6
Nie moge tego przeskoczyć wychodzą mi jakieś kosmiczne wyniki. Proszę o pomoc
20 sty 18:08
wredulus_pospolitus:
to pokaż jak liczysz ... sprawdzimy
20 sty 18:13
dero2005:

a =
12
a
1 = −2
y
1 = −2(x−1) + 6 = −2x + 8
20 sty 18:17
Buka: Wyznaczam pierw y
4y=2x+7 /4
y=2x/4 + 7/4
y= 1/2x + 7/4
i podstawiam potem pod wzór y=ax+b kolejno y=6 a=1/2 x=1 B wychodzi mi błędne
20 sty 18:21
Buka: Aha takie buty

Thx dero
20 sty 18:27