Dziedzina
Smaug: Rozwiąż równanie sinx−cosx+1=sinxcosx. Udało mi się je rozwiązać wyszły mi wyniki x=2kπ i
x=−π/2 +2kπ oraz x=3/2π +2kπ, ale w odpowiedziach nie ma tej ostatniej odpowiedzi. Nie wiem
czy gdzieś nie zgubiłem dziedziny, ale nie mogłem się jej doszukać. Proszę o pomoc.
20 sty 17:31
wredulus_pospolitus:
| | π | | −1*π + 2*2π | | 3π | |
− |
| + 2π = |
| = |
| <−−− dlatego nie ma tej odpowiedzi |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
bo to jedno i to samo
20 sty 17:33
Smaug: Yhm.... To wiele wyjaśnia, dzięki wielkie. A czy gdybym zostawił,, obie" odpowiedzi to
straciłbym punkty skoro to jedno i to samo?
20 sty 17:44
PW: Zostałbyś ukarany ucięciem języka za gadulstwo (mówisz dwa razy to samo).
20 sty 17:48