Ostrosłupy! Bardzo Proszę o pomoc!
Patryk Heros: 1. W ostrosłupie praw. trój. wysokość podstawy hp = 6 , i kąt nachylenia ściany bocznej do
płaszczyzny podstawy wynosi 60°. Oblicz V i Ppc
2. W ostr. praw. trój, krawędź boczna ma dł. 4 i tworzy z wysokością ostr kąt 30°. Oblicz V i
Ppc
3.W ostr. praw. trój. wysokość podstawy hp = 6 i kąt nachylenia krawędzi bocznej do podstawy ma
miarę 30°. Oblicz V i Ppc
4. W ostr praw. troj. Ppc = 175√3 , wyokość ściany bocznej hb = 10√3. Oblicz V
20 sty 16:58
dero2005:

h
p = 6
H =
h
s =
√H2 + (13hp)2 =
20 sty 17:09