matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.mógłby ktoś sprawdzić czy dobrze?
Hary:
2
√
5−x
*
2
√
5+x
=(5−x)(5+x) ? mógłby ktoś sprawdzić czy dobrze?
20 sty 16:41
ICSP:
źle
20 sty 16:42
hej:
√
5−x
*
√
5+x
=
√
(5−x)*(5+x)
=
√
25−x
2
=|5−x|
20 sty 22:39
ICSP:
nadal źle
20 sty 22:42