matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz całki
Patryk:
Jak obliczyć poniższe całki? 1) dx/pierw(e
x
+1) 2)3x+1/x
2
+10x+29 dx 3) xarcsinx/pierw(1−x
2
) 4) Pole krawędzi prostych y=−x+2 y=pierw(x) y=0
20 sty 14:53
Patryk:
dx
1)
√
e
x
+1
3x+1
2)
dx
x
2
+10x+29
xarcsinx
3)
dx
√
1−x
2
4) Pole krawędzi prostych y=−x+2 y=pierw(x) y=0
20 sty 15:01