Wyznacz iloczyn
roman: Nie wiem co robię źle ale wychodzi mi inaczej jak w książce (2x−1)(x+3)(2x−1)
liczyłem 3 razy i zawsze wychodzi mi coś takiego co robię źle
4x3 − 4x2 + x + 3
19 sty 23:09
Basia:
(2x−1)(x+3)(2x−1) = (2x−1)2(x+3) = (4x2−4x+1)(x+3) =
4x3 + 12x2 − 4x2 − 12x + x + 3 = ....................
dokończ
19 sty 23:11
Bizon:
... źle mnożysz −
19 sty 23:14
roman: 4x
3 − 8x
2 − 11x + 3
wielkie dzięki

trzeba być tępy żeby nie zauważyć wzoru skróconego mnożenia, ale ja tak mam jeszcze bym liczył
pięć razy i pewnie bym nie zauważył
19 sty 23:30