równanie różniczowe
rado1234: Może ktoś pomóc w rozwiązaniu , bo mi nie wychodzi ?
y'x−y2−y=0
19 sty 22:47
Godzio:
| | 1 | | 1 | | 1 | | y + 1 | |
lnx = ∫ |
| dy = − ∫( |
| − |
| )dy = − ln |
| + lnC |
| | y(y + 1) | | y + 1 | | y | | y | |
Działaj dalej
19 sty 23:08
rado1234: Boze... wszystko dobrze tyle że do zeszytu przepisalem źle przykład , tu już dobrze ,bo patrze
że tu wychodzi y+1 a ja mialem y−1.. dzieki wielkie
19 sty 23:20
rado1234: Boze... wszystko dobrze tyle że do zeszytu przepisalem źle przykład , tu już dobrze ,bo patrze
że tu wychodzi y+1 a ja mialem y−1.. dzieki wielkie
19 sty 23:20