Poyebane zadanie =.=
Tiger30: Dana jest prosta l o równaniu Ax + By + C = 0. Uzasadnij, że:
a) jeśli prosta l jest równoległa do osi OY, to B = 0
b) jeśli prosta l jest równoległa do osi OX, to A = 0
c) jeśli prosta l jest równoległa do prostej x − y = 0, to A + B = 0
d) jeśli prosta l jest równoległa do prostej x + y = 0, to A − B = 0
19 sty 20:54
pigor: ..., a to uzasadnienie ma być na jakim poziomie

np. czy znasz (czy miałeś) warunki ⊥ i || dwóch prostych
w postaci ogólnej (czyli wektorów)

. ...
19 sty 21:08
5-latek: Jesli to zadanie jest pojebane to po co ci rozwiazania ?
19 sty 21:12