funkcje
klaudik18: funkcja f określona jest wzorem f(x)=x2−4x−12
wyznacz te argumenty, dla których funkcja f przyjmuje wartość 9
19 sty 20:12
komik: rozwiąż równanie 9=x2−4x−12
19 sty 20:16
klaudik18: wiem jak to zrobić, ale mi się nie zgadzało z odp
19 sty 20:18
komik: x2−4x −21=0
Δ= 16−4*(−21)=100
x1= (4−10)/2=−3
x2=(4+10)/2=7
19 sty 20:21
5-latek: Po co rozwiazujesz .
Mysliz ze tak jej pomozesz ?
Otoz nie . Pewnie podziekuje za rozwiazanie ale ja tu nie widze do tego powodu bo na
sprawdzanie ciebie nie bedzie .
19 sty 20:27