całka oznaczona zadania
mario: witam,
mam pytanie − skąd mogę wziąć zadania na długość łuku, pole między parabolami, między parabolą
a prostą itp ? (jakie książki, strony?) Ogólnie chodzi o zadania z całkami oznaczonymi. Z
góry dzięki.
19 sty 18:51
Basia: Krysicki, Włodarski "Analiza matematyczna w zadaniach" i podobne wydawnictwa
poza tym poszukaj w listach zadań dla studentów publikowanych na stronach
Instytutu Matematyki Politechniki Wrocławskiej (wyszukujesz pracowników i wchodzisz na ich
strony, a potem w zakładki "dla studentów; każdy może wejść)
19 sty 18:57
Krzysiek: Krysicki,Włodarski analiza matematyczna
Banaś,Wędrychowicz
albo wpisz w google np. "oblicz długość łuku" i szukasz po forach matematycznych zadania (wtedy
często masz też zadanie z rozwiązaniem)
19 sty 18:59
mario: Dziękuję bardzo za odpowiedzi

zadania podane w Krysickim powinny mi wystarczyć. Pozdrawiam
19 sty 19:04
AS: Ułożyć sobie samemu − dobrać krzywą,prostą,przedziały i liczyć
np. y = x2 + 4 , y = 10 , x*y = 8 , x + y = 10 itd
19 sty 19:14