matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Problem z całką
Prokop:
Mam taka całke i nawet nie wiem jaką metodą ją zrobić. Próbuje obu ale wychodza mi kosmiczne rzeczy... ∫
dx
1 + sinx
19 sty 16:23
+-:
dx
(1−sinx)dx
(1−sinx)dx
∫
=∫
=∫
=tgx+1/cosx
1 + sinx
1 − sin
2
x
cos
2
x
19 sty 22:17