test
jola: Przeprowadzono doświadczenie polegające na zmierzeniu długości ciała poczwarek pewnego gatunku
motyla w dwóch populacjach: pierwsza była hodowana w temperaturze otoczenia wynoszącej 18
stopni, zaś druga 24 stopnie (pozostałe warunki, takie jak: czas rozwoju, oświetlenie,
dostępność pożywienia, itp. były identyczne). Pobrano z obu populacji próby o następujących
parametrach:
I: n1=19, Xśr1=11,8 mm, s1=3,12 mm
II: n2=15, Xśr2=13,9 mm, s2=5,88 mm
Czy na podstawie tych wyników można wnioskować o istotnych statystycznie (na poziomie 5%)
różnicach między średnią długością ciała poczwarki w tych dwóch populacjach?
Czy ktoś może pomoc, chciałabym się nauczyc rozwiazywac te zadania:(
19 sty 12:09
jola: pomoze ktos?
19 sty 19:36