studia
studia ;/: Proszę o pomoc w rozwiązaniu zadania.
rozwiązanie zad. + wytłumaczenie skąd co się wzięło .
Dp=800* pierwiastek z (30−p) funkcja popytowa
Sp=400* pierwiastek z (p) funkcja podażowa
Pytanie 1
Naturalną dziedziną zadania jest :
Wybierz jedną odpowiedź:
a. <−nieskończoności ,0>
b. <0, +nieskończoności
c. <0,30>
Pytanie 2
Treść pytania
Równowaga ma miejsce dla :
Wybierz jedną odpowiedź:
a. p=24
b. p=3
c. p=10
Pytanie 3
Treść pytania
Elastyczność podaży dla p=16 jest równa :
Wybierz jedną odpowiedź:
a. 14
b. 1
c. 0,5
Pytanie 4
Treść pytania
Dochód osiąga wartość największą dla:
Wybierz jedną odpowiedź:
a. p=14
b. p=5
c. p=20
Pytanie 5
Treść pytania
Dochód krańcowy dla p=14 ma wartość równą :
Wybierz jedną odpowiedź:
a. 24000
b. 1200
c. 1800
19 sty 11:05