wyznacz q
Paweł: | | 2√3 | |
Wyznacz q we wzorze funkcji f(x) = |
| + q jeśli wiesz, że : |
| | x−p | |
a) Df = R\{−4} i Zw = R\{0}
Proszę o jakieś wskazówki.
19 sty 10:59
Bizon:
... przeanalizuj tą hiperbolę ... na pewno dasz radę −
19 sty 11:17
19 sty 11:21
Paweł: | | 2√3 | |
Czyli np: narysować wykres dla |
| z tabelki podstawić x i y i z układu równań wyliczyć |
| | x | |
q? Czy w ogóle w złym kierunku mysle?
19 sty 11:56
Bizon:
... pomyśl nad asymptotami
19 sty 12:06
Paweł: już chyba wiem, to q będzie równe 0? Będzie dążyć do 0, ale nigdy do niego nie dojdzie?
19 sty 12:15
Kaja: tak, q=0.
19 sty 12:20