Oblicz
Pom: Oblicz sin 450
19 sty 08:21
daras: 450o = 360o + 90o
19 sty 09:00
PW: Natomiast ściśle na pytanie odpowiadając:
sin450 = sin(143•π+ (450−143•π)) = cos(450−143•π)
W przybliżeniu to cos(0,7522)≈0,73015
19 sty 14:53
ska:
Co też PW wymyślił ?
sin450o= sin(360o+90o) =sin90o=1 ( tyle w tym temacie
19 sty 15:07
PW: A nie masz racji, pytanie było nie o sin450°, lecz o sin450.
Odpowiedż, w której domyślamy się, że idzie o stopnie, to nadinterpretacja (w dodatku
zrobienie łatwiejszego zadania w miejsce trudniejszego).
19 sty 15:15
daras: masz rację
PW ale
Pom i tak nie wie o co biega
wiec zrób wykład o wyższosci radianów nad stopniami
19 sty 15:22
ska:
19 sty 15:22
PW: Z tą wyższością to bym nie przesadzał. I tak zawsze przeliczam na stopnie zanim napiszę np.
wzór redukcyjny.
19 sty 15:42