Całka
Kamil: nie wiem jak skrócić x przy tej całce. ma być przed podstawienie. ∫√1+4x/x*dx i wyszło mi po
podstawieniu za t= 1+4x 1/4∫√t/x*dt i nie wiem co zrobic z tym iksem. Myślałem, żeby zrobić
może przez części, ale w zadaniu jest, że przez podstawienie i nie wiem. Z góry dziękuję
18 sty 23:16
Rafał28:
spróbuj tak
t =
√1+4x
t
2 = 1+4x
18 sty 23:22
Kamil: Dzięki wielkie. Trochę nietypowy przykład, nie łatwo byłoby wpaść na takie rozwiązanie na
kolokwium.
18 sty 23:46
daras: po przerobieniu 100 przykładów łatwiej
19 sty 09:04