ffffff
ada: przy dzieleniu liczby 20 przez liczbe 11 otrzymujemy nieskonczony ulamek okresowy
1,81818181818... ile roznych reszt wystepuje podczas dzielenia tych liczb?
a 1
b 2
c 10
18 sty 22:00
Maslanek: Jedna, no ile może być więcej?
20:11=1, r. 9
18 sty 22:10
ada: odpowiedz z arkusza: a 2.
18 sty 22:14
ada: b 2*
18 sty 22:15
Maslanek: Może też 11:20=0, r. 11
18 sty 22:17
Eta:
20:11= 1,81
11
−−−
9−−− pierwsza reszta
90
88
−−−−
2−−− druga reszta
20
11
−−−−−
9 itd
dwie reszty 9 i 2
18 sty 22:26
Eta:

dla
Maślanek
18 sty 22:40
Maslanek: Dzięki
18 sty 22:49