matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
yeti:
ciąg (a,b,c) jest arytmetyczny i a +b+c=33. Ciąg(a, b+3, c+13) jest geometryczny. Oblicz a,b i c.
20 paź 22:45
Bogdan:
Rozwiąż układ trzech równań: 1. a + b + c = 33 2. 2b = a + c 3. (b + 3)
2
= a(c + 13)
20 paź 22:52