.
xyz: jak moge wyliczyc punkty przeciecia z osiami Y=x3 − e −x22
18 sty 16:19
wredulus_pospolitus:
punkt przecięcia z osią OX −−−> miejsce zerowe funkcji −−−> y=0
punkt przecięcia z osią OY −−−> x=0
podstawiasz i liczysz
18 sty 16:20
xyz: punkt przecięcia z osią OY nie wyjdzie 1

bo e
0 jest 1
18 sty 16:30
wredulus_pospolitus:
no nie wyjdzie
18 sty 16:33
wredulus_pospolitus:
bo wyjdzie −1
18 sty 16:33
xyz: czyli przecina sie w punkcie −1 ?
18 sty 16:39
wredulus_pospolitus:
si
18 sty 16:39
wredulus_pospolitus:
a konkretniej w punkcie (0,−1)
18 sty 16:39
xyz: dziekuje za pomoc a jak mam uzasadnic ze z osia OX w punkcie x=0 ?
18 sty 16:48
wredulus_pospolitus:
że co

niby jak

czyli w punkcie (0,0)
18 sty 16:49
daras: w x = 0 nie ma przecięcia
18 sty 16:50
xyz: nic juz z tego nie wiem
18 sty 16:53