trygonometria
michał małomatematyczny: kąt α jest ostry i cosα=817 . Oblicz √tg2α+1
20 paź 22:38
michał:): kąt α jest ostry i cosα=817 . Oblicz √tg2α+1
20 paź 22:43
Bogdan:
| | sin2α | | sin2α + cos2α | | 1 | |
tg2α + 1 = |
| + 1 = |
| = |
| |
| | cos2α | | cos2 | | cos2α | |
20 paź 22:45
anka: Które wyrazy ciągu an=n2+n−6 są równe zero?
15 mar 19:55
anka: Oblicz piędziesiąty wyraz ciągu arytmetycznego o wyrazach:0,4,8,12
15 mar 19:59
Marcin:
1.n2+n−6=0 n∊N+
2.a1=0 r=4 S50=..
15 mar 20:01
5-latek: W drugim Marcin nie S50 tylko a50
15 mar 20:03
Marcin:
fakt, fakt. Jakoś pisząc to myślałem, że chodzi o sumę 50 wyrazów. W sumie nie wiem czemu

Pozdrawiam
5−latek
15 mar 20:06
5-latek: Czesc

Tylko ze Anka czeka na gotowe rozwiazanie
15 mar 20:20