18 sty 14:42
wredulus_pospolitus:
1) ok
2) ok
3) ok
4) ok
5) ok
6) źle ... 2225 ... szukamy ostatniej cyfry ... 225 ... ... cyfry będą z cyklem t=4 ...
stąd 225 ≈ 21 = 2
7) ok
8) ok
9) ok
18 sty 14:53
wredulus_pospolitus:
10) ok, ok , ok
| | 28 | | 3 | |
11) pytanie ... jak w mianowniku z |
| nagle zrobiło się |
| |
| | 5 | | 5 | |
18 sty 14:57
wredulus_pospolitus:
12) ok, ok
| | −3 | |
13) ok, źle ... niech x=−3 ; y=3 ... |
| = −1 ... a to jest poza wyznaczonym przez Ciebie |
| | 3 | |
przedziałem
18 sty 14:59
wredulus_pospolitus:
14) ok
15) jeżeli ostatnia liczba to √9+4 to ok
16) ok
17) ok
18) ok, ok, ok
19) ok
20) ok
18 sty 15:05
wredulus_pospolitus:
koooniec
18 sty 15:06
18 sty 16:20
52: | | 5 | |
Ok. Poprawiłem zadanie 11 i wyszło mi ostatecznie liczba − |
| |
| | 7 | |
Zad 13
b)
18 sty 16:32
52: A z zad6 oczywiście racja. Nie umiem liczyć do 25...
18 sty 16:39
wredulus_pospolitus:
no to teraz:
13) ok
11) yyyyy ... ok
6) tu musi być ok
18 sty 16:42
18 sty 16:59
abba: Jak to 7 zrobiłeś? xd
18 sty 17:08
abba: b tam jest znak ,,−" czy podzielić?
18 sty 17:21
52: −
18 sty 17:35
wredulus_pospolitus:
co do 7 ... od razu widać (porównując odpowiedzi) że albo (a) albo (c) to odpowiedź którą mamy
zaznaczyć (bez liczenia nawet to wiemy

)
18 sty 17:37
abba: a jeżeli minus to wszsytko wyjaśnia

myślałem, że jest podzielić. Wiesz może jakby to trzeba
było zrobić dla ilorazu?
18 sty 17:39
abba: Bo już 40 minut siedzę nad kartką i kminię xd
18 sty 17:40
abba: o kurcze, o 6 zadanie mi chodzi, a nie o 7
18 sty 17:40
wredulus_pospolitus:
21)ok
22)ok
23)ok
24)ok

k
25) albo prościej np. 3,6768 ; 3,6769 ; 3,67695
26)ok
27)ok
28)ok
29)ok
30)ok
18 sty 17:44
wredulus_pospolitus:
odnośnie 26 ... przecież
3√(−8)2 = = ((−2)
3)
2/3 = (−2)
2 = 4
18 sty 17:46
wredulus_pospolitus:
31)ok
32)ok
33)ok
34)ok
18 sty 17:48
wredulus_pospolitus:
35)ok
36)ok
37)ok ; ok ; ok
38)ok
39)ok
40)ok
41)ok
18 sty 17:52
wredulus_pospolitus:
42)ok
43)ok ; ok ; chyba tam jest ((0,02)−1)−3 oraz 0,025*0,022 ale to jest zgaduj zgadula
44)ok ; ok
18 sty 17:57
18 sty 18:12
19 sty 12:05
52: ?
19 sty 14:09
52:
19 sty 15:42
52:
19 sty 19:17
52:
19 sty 20:18
52:
19 sty 21:04
52: sprawdzi ktoś ?
19 sty 22:34
Rafał28: 45) ok
46) ok
47) ok
48) ok
49) ok
50) ok
51) ok
52) ok
53) ok
54)
Liczba x jest o 10% większa od liczby y, czyli mamy x = 1,1y, przykład
Niech x = 110, wtedy y=100, Liczba x jest większa o 10% od liczby y
Zapis, y=910x oznacza, że liczba y jest mniejsza o 10% od liczby x.
55) ok
56) ok
57) ok
58) ok
59) ok
60) ok
61) ok
62)
x − kwota początkowa
x * 3,6% = 0,036x − odsetki
0,036x − 19%*0,036x = 0,02916x −odsetki opodatkowane
x + 0,02916x = 4116,64
x=4000
W twoim rozwiązaniu jest błąd. Należy zapisać x + z = 4116,64. Mylne oznaczenie zastosowałeś
(z−podatek), czyli sugerowałeś się tym, że należy zapisać x−z, a tak naprawdę "z" to kwota
opodatkowana, którą należy dodać do kapitału początkowego, bo sam podatek zabierany do Skarbu
Państwa jest tylko od samych odsetek lokaty.
19 sty 23:47
52: Ok Dzięki wielkie
20 sty 14:11
52: a kwota podatku czemu będzie równa ?
20 sty 14:16
Rafał28: sam podatek wynosi 19% * 0,036x
20 sty 14:55
52: Dzięki jeszcze raz.
Wielkie dzięki
22 sty 15:56