matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
mala.:
Rzucamy dwiema kostkami do gry. Oblicz prawdopodobieństw tego że liczba oczek na 1 kostce bedzie wieksza niż liczba oczek na 2 kostce....Prosze pilne
18 sty 09:09
mala.:
potrafi ktos to rozwiazac
:(
18 sty 09:12
Aga1.:
IΩI=36. A={(2,1), (3,1) (3,2),(4,1),4,2),4,3),(5,1),(5,2),(5,3),(5,4),(6,1),(6,2),(6,3),(6,4),(6,5)} IAI=
IAI
P(A)=
=
IΩI
18 sty 09:34