matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
ka:
Jak obliczyć taką pochdną z definicji 1/3x+4
18 sty 00:50
wredulus_pospolitus:
f(x+h) − f(x)
1
1
−
3(x+h)+4
3x+4
lim
h−>0
= lim
h−>0
=
h
h
= .... i obliczasz tą granicę
18 sty 00:53
ka:
dziękuje
18 sty 10:20