Granice
Artur: Granica:
limn−>∞ n√6n*5+7
Obliczyłem granice i wyszła mi 6, jeżeli to błędny wynik to prosiłbym o rozwiązanie.
17 sty 21:36
Kejt: jest ok
17 sty 21:58
Artur: Może napiszę swoje rozwiązanie i napiszesz co o tym sadzisz ?
=n√6n*n√5=6*5n2=6
17 sty 22:02
Artur: Przepraszam pomyliłem granice
17 sty 22:03
Kejt: nie dość, że granice to jeszcze ułamki..

powinno być 5
1/n
17 sty 22:05
Artur: Czyli tak będzie:
=6*1=6
17 sty 22:08
Kejt: tak
tylko w zeszycie lim podopisuj, bo inaczej to głupoty są
17 sty 22:09
Kejt: no i tą 7 przygarnij gdzieś..
17 sty 22:10
MQ: Takie wyliczenie granicy, to trochę machanie rękami. Tu najlepiej zastosować tw. o 3 ciągach.
17 sty 22:24
Maslanek: Wyłączenie 6
n przed nawias też by dobrze wyglądało
17 sty 22:52