matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomian
Łukash:
Rozłóż wielomian na czynniki W(x)=x
4
+2x
3
+2x
2
−2x−3
20 paź 21:55
Bogdan:
x
4
+ 2x
3
+ x
2
+ x
2
− 2x − 3 = x
2
(x
2
+ 2x + 1) + (x
2
− 2x − 3) = x
2
(x + 1)
2
+ (x − 3)(x + 1) = ... dokończ
20 paź 22:02
Łukash:
Dzięki!
20 paź 22:09