matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sory, w przykladach B,C i D nie wiedziałam jak jak zapisać ujemną potęgę u góry.
czika:
Liczba (
3
√
16
* 4
−2
)
3
jest równa A. 4
4
B. 4
−
4 C. 4
−
8 D. 4
−
12
17 sty 19:10
Janek191:
(
3
√
16
* 4
−2
)
3
= 16* 4
−6
= 4
2
*4
−6
= 4
2 − 6
= 4
−4
Odp. B
17 sty 22:51