Ile jest wśród nich funkcji malejących w przedziale <1:5>?
Kate : Dane są cztery funkcje : f(x)=2/x ;g(x)=1/−x ;h(x)=√2−1/x ;k(x)=2/3x. Ile jest wśród nich
funkcji malejących w przedziale <1:5>?
17 sty 18:50
wredulus_pospolitus:
jak dla mnie to jedna/dwie ... zależy jak interpretować Twoje niechlujne zapisy
najlepiej jakbyś potrafiła narysować te hiperbole
17 sty 18:52
asdf: najprosciej to narysowac sobie te funkcje i sprawdzic

Chyba, ze potrafisz liczyc pochodne −
to juz wtedy banał
17 sty 18:52