dana
Katzryna: Dana jest funkcja f(x)= −2x2−3x+2
a) Wyznacz współrzędne punktów przecięcia wykresu tej funkcji z osiami układu współrzędnych.
b) Narysuj jej wykres.
c) Podaj jej zbiór wartości oraz przedziały monotoniczności.
17 sty 18:48
asdf:
a) przeciecie z OX: f(x) = 0
przeciecie z OY: f(0) = ...
b) parabola, ramiona w dol
c) zbior wartosci:
"a" < 0 ⇒ ramiona w dol, ZWF to: (−
∞;q>
przedzial monotonicznosci:
funkcja rosnie od (−
∞
)
funkcja maleje od (p;
∞)
17 sty 18:50
Katzryna: dzięki a narysujesz ta funkcje
17 sty 18:54
asdf:
17 sty 18:59
17 sty 18:59