matematykaszkolna.pl
rozłóż na czynniki wielomiany yolo: a) W(x)= x3+7x2+4x−12 b) w(x)=2x4−6x3−8x2 c)w(x)= x4+324 d)w(x)= (x2−7)2 −36x e)w(x)= x4+3x3−15x2−19x+30 f)w(x)= −x3+1 1/4 x2+1 3/4x −1/2 Błagam o pomoc Będę naprawde wdzięczna!
17 sty 18:45
asdf: ja tez, mam takie zadanie: W systemie działa pewna liczba procesów zajmujących się przetwarzaniem danych. Każda praca jest wykonywana dokładnie przez K procesów (K > 1). Każdy proces (w nieskończonej pętli) zgłasza się do pracy, otrzymuje numer kolejny z przedziału od 1 do K, a następnie czeka na zgłoszenie się wszystkich K procesów. Ostatni (K−ty) proces inicjuje przetwarzanie (function inicjuj () : DANE)). Zainicjowane dane są następnie przetwarzane sekwencyjnie przez wszystkie procesy z tej grupy, począwszy od pierwszego procesu (tj, procesu, który przy zgłoszeniu otrzymał numer 1) aż do ostatniego (procedure przetwarzaj (var dane : DANE; nr : 1. .K)). Po zakończeniu przetwarzania każdy proces ponownie zgłasza się do pracy. Zakończenie całej pracy następuje po zakończeniu jej przetwarzania przez wszystkie procesy z grupy. czekam na gotowca, bede naprawde wdzieczny Yolo, czy pomoglbys takiej osobie? bo ja nie...opisz swoj problem, ew. wrzuc swoje obliczenia, najwyzej sie poprawi i sie nauczysz.
17 sty 18:47
yolo: chodzi o to, że nie wiem jak sie za to zabrać. wyciągam przed nawias co sie da, ale to i tak nic nie pomaga bo nie wiem co dalej. ze wzorów skróconego mnozenia tez nic nie moge wymyslic
18 sty 12:56