rozłóż na czynniki wielomiany
yolo: a) W(x)= x
3+7x
2+4x−12
b) w(x)=2x
4−6x
3−8x
2
c)w(x)= x
4+324
d)w(x)= (x
2−7)
2 −36x
e)w(x)= x
4+3x
3−15x
2−19x+30
f)w(x)= −x
3+1 1/4 x
2+1 3/4x −1/2
Błagam o pomoc

Będę naprawde wdzięczna!
17 sty 18:45
asdf: ja tez, mam takie zadanie:
W systemie działa pewna liczba procesów zajmujących się przetwarzaniem danych. Każda praca jest
wykonywana dokładnie przez K procesów (K > 1). Każdy proces (w nieskończonej pętli) zgłasza
się do pracy, otrzymuje numer kolejny z przedziału od 1 do K, a następnie czeka na zgłoszenie
się wszystkich K procesów. Ostatni (K−ty) proces inicjuje przetwarzanie (function inicjuj () :
DANE)). Zainicjowane dane są następnie przetwarzane sekwencyjnie przez wszystkie procesy z tej
grupy, począwszy od pierwszego procesu (tj, procesu, który przy zgłoszeniu otrzymał numer 1)
aż do ostatniego (procedure przetwarzaj (var dane : DANE; nr : 1. .K)). Po zakończeniu
przetwarzania każdy proces ponownie zgłasza się do pracy. Zakończenie całej pracy następuje po
zakończeniu jej przetwarzania przez wszystkie procesy z grupy.
czekam na gotowca, bede naprawde wdzieczny
Yolo, czy pomoglbys takiej osobie? bo ja nie...opisz swoj problem, ew. wrzuc swoje obliczenia,
najwyzej sie poprawi i sie nauczysz.
17 sty 18:47
yolo: chodzi o to, że nie wiem jak sie za to zabrać. wyciągam przed nawias co sie da, ale to i tak
nic nie pomaga bo nie wiem co dalej. ze wzorów skróconego mnozenia tez nic nie moge wymyslic
18 sty 12:56