rachunek prawdopodobieństwa
help: Oblicz prawdopodobienstwo, ze w czteroosobowej rodzinie wszyscy urodzili sie dokladnie w dwóch
pierwszych miesiacach pierwszej polowy roku
lΩl = 124
lAl = (62) 24
wydaje mi sie, ze to jest dobrze, ale w odp. mam P(A) = (62) * ( 24 − 2 )
16 sty 23:54
Maslanek: A nie czasem |A|?
Odjęte są sytuacje, w których ludzie urodzili się TYLKO w jednym miesiącu (czyli powiedzmy
lutym albo maju)
17 sty 00:02
Maslanek: Czyli NIE dokładnie w dwóch.
17 sty 00:02
help: no tak

dziekuje bardzo
17 sty 00:14