.
Piotr 10: Mam pytanko odnośnie oceniania na maturze.
Jak jest z punktacją, gdy robię zadanie trochę w inny sposób niż w kluczu odpowiedzi ? Wynik
wychodzi taki sam
16 sty 22:24
Mila:
Jeżeli zapisy prawidłowe i metoda poprawna, to pełna pula punktów przypisana do zadania.
16 sty 22:26
Mila:
Pisałeś dzisiaj?
16 sty 22:26
Piotr 10: Nie pisałem, mam mieć podobno przed feriami próbną, ale tylko poziom podstawowy.
OK dziękuję. Robię arkusze z Pazdro, i mam trochę inne sposoby rozwiązywania zadań i dlatego
pytam
16 sty 22:27
Piotr 10: A wiesz może Mila gdzie ten arkusz znajduje się? Jest on w pdf może, żebym mógł sobie to
wydrukować ?
16 sty 22:29
Radek: Te arkusze mają być dopiero w niedzielę
16 sty 22:31
Piotr 10: Ok, dzięki
16 sty 22:35
Saizou : nie chcę nikogo krytykować ale osoba, która układała ten materiał po prostu zrobiła zlepek z
kilku matur wstecz
16 sty 22:36
Piotr 10: Saizou pisałeś

?
16 sty 22:36
Saizou : pisałem i po godzinie z okładem miałem koniec
16 sty 22:37
Piotr 10: Z okładem? Chory jesteś ?
16 sty 22:38
Eta:
Jaki "okład" miałeś ? zimny czy ciepły?
16 sty 22:39
Saizou : ta matura była chora i za prosta zdecydowanie
16 sty 22:39
Saizou : 'zimny', bo resztki śniegu za oknem były xd
16 sty 22:40
Eta:
16 sty 22:40
bezendu:
Prostsza niż w maju zeszłego roku
16 sty 22:40
bezendu:
O takiej maturze to można w maju marzyć
16 sty 22:40
Eta:
16 sty 22:41
Saizou : jedyne ciekawsze zadanie to było z podzielnością sumy sześcianów liczb
16 sty 22:41
bezendu:
Ja niestety nie zrobiłem bryły więc od max odleci ileś %
16 sty 22:41
Saizou : ja mam bryłę, ale pewien jej nie jestem. Tw. cosinusów + tw. Pitagorasa
16 sty 22:43
Eta:
A to dopiero wymyśliłeś

n
3+(n+1)
3+(n+2)
3= 3k , k∊C
3n
3+9n
2+15n+9=
3*(n
3+3n
2+5n+3) n
3+3n
2+5n+3∊C
I to było "ciekawe" na
rozszerzenie ?
16 sty 22:44
Maslanek: Matura z tamtego roku była trudna

. Przynajmniej tak długo jak się chciało mieć 100%

. Żeby
zdobyć 90+% to lajtowo

Dla setki już było wyzwanie
16 sty 22:45
jakubs: A jeśli można wiedzieć to co to była za maturka dzisiaj ? Coś w temacie nie jestem.
16 sty 22:46
Saizou : podzielne przez 9
Eto
16 sty 22:46
Eta:
Aaaa

myślałam,że przez
3
16 sty 22:47
Saizou : nie był trudny, ale przyjemny
16 sty 22:49
Maslanek: To stopień trudności tez tego mega

3n(n
2+3n+5)+9=3n[(n+1)(n+2)+3]+9=9n+3n(n+1)(n+2)+9=9(n+1)+3n(n+1)(n+2).
16 sty 22:59
Saizou : Maślanek ale ja nie powiedziałem że to było trudne xd
16 sty 23:00
Maslanek: Już sobie pomyślałem, że dam swojej uczennicy, ale chyba ona też to pisała xD
16 sty 23:01
Saizou : ogólnie to coś było zdecydowanie za łatwe i nie można było się konkretnie sprawdzić xd
16 sty 23:04
Maslanek: Ciekawe jaka będzie matura za rok. Po tej też się nie spodziewam fajerwerków
16 sty 23:07