matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ktoś pomoże??
bw:
wyznacz przedziały monotoniczności i ekstrema funkcji f(x)=1/3x
3
+3/2x
2
−4x rosnąca dla x∊.... fmax=... dla x=.... malejąca dla x∊ fmin=....dla x=..
16 sty 18:57
Kejt:
pochodna policzona?
16 sty 18:58