matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
??
imię :
zbiorem wartości funkcji f(x)=−2(x+3)(x−4) jest przedział
16 sty 18:56
kika:
−Δ
wylicz q=
i wtedy zbiór wartości (−
∞
,q>
4a
16 sty 19:07
Aga1.:
Lub x
1
=−3, x
2
=4
x
1
+x
2
p=
=0,5
2
q=f(p)=f(0,5)=−2(0,5+3)*(0,5−4)=−2*3,5*(−3,5)=
16 sty 20:04