matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Monotoniczność ciągu
Kiciuś-92:
Zbadaj monotoniczność ciągu: an=(n−2)(n−5)
16 sty 18:50
ICSP:
f(2) = 0 f(3) < 0 f(5) = 0 Ciąg nie jest monotoniczny.
16 sty 18:51
Bizon:
albo ciąg jest monotoniczny (rosnący) począwszy od ... ? wyrazu −
16 sty 19:32